Sänka åldern, rätt lr. fel?

Hem Forum Ordet är fritt Sänka åldern, rätt lr. fel?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #25120
  jimmy
  Deltagare

  Hur står det till hos Systembolaget igentligen, dom gick ut med för ett halvår sedan att varje år räddar vi 2000 liv med våra metoder, men vart tog dom som dog vägen, ingen statistik på det?
  Sen har det varit reklam att man kan åka till Tyskland och hämta, behöver folk veta det, behöver vi bunkra upp för framtiden, folk är inte dumma dom vet var dom kan handla sina varor någonstans!
  Kommer vi får se våra 18-åringar få gå på bolaget framöver tro, då blir jag rädd, lr att rusdryckerna hamnar i livsmedelsaffärerna istället, det tror jag blir längre fram i tiden isf, dom får ju både gå på krogen, rösta, köra bil så varför inte handla starksprit också?
  Visst är det en laglig substans och man går ut med varningar att det är en hälsorisk och att man kan hamna i missbruk helt rätt men kom igen lyssnar folk verkligen på sådant, när dom vet hur farligt det är så behöver man ju inte spä på med mera reklam och satsa på att synas överallt i samhället, går ju inte kolla på ett fotbollsevent utan att det flödar av alla dess drycker i rutan!
  Konsumptionen är tillräckligt hög, men visst ska det in mera pengar, för det går aldrig tjäna för mycket på en produkt, man måste som ett företag toppa försäljningsstatistiken för varje år, för att gå med vinst så dom skulle troligen tjäna på en sänkning!
  Så vad sägs är det nån risk för 18 årsgräns på Systembolaget?
  Eller skulle det bli ännu en tabbe!
  Onödigt vetande dom får ju tag i sin alkohol ändå men som sagt, bara nyfiken på hur folk ställer sig i frågan, hur mycket kan (2 år) göra igentligen, om dom sköter sig på krogen så kanske dom ansvarsfullt klarar av att gå till bolaget med!
  Detta är bara en fråga som ligger i mitt intresse som nykterist, säger varken bu eller bä!
  Detta är kanske ett papperskorgsinlägg men jag har inte gjort något inlägg tidigare så ha en gnutta överseende tack!

  #25123
  malin
  Deltagare

  Ingen papperkorgsvarning alls detta😊

  Håller med om att reklamen för alkohol och Tysklands resor är till överdrift!

  Har släkt i Tyskland och måste säga att det jag märkt och sett är att det är mindre ”tufft” alkohol hos ungdomar där iaf.

  Faster och farbröder jobbar inom polisen där och de blir helt förskräckta över våra ungdomars syn på alkohol😔 det är mindre spännande och äventyrligt på nåt sätt.

  Nu vet jag ju ingen fakta/forskning så men bara hur det funkar inom ”familjen”.

  #25124
  jimmy
  Deltagare

  Ja det är bara elände med den skiten, den förstör så mycket!

  Jo jag kan tänka mig det ii Tyskland, vet inte hur det är i áDanmark riktigt..

  Jag har faktjiskt fått med mig lite folk mot en nykter vardag, min bästa kompis som drack varje dag i flera år har hållt upp i snart 1,5 år och han är så glad attjag har peppat honom

  och att jag funnits där för honom

  #25140
  jenniefreij
  Deltagare

  läste ditt inlägg för ett tag sedan och begrundat . Men jag kommer inte fram till vad jag tycker. Jag tycker och tycker mig uppfattar på människor runt om mig att det är rätt känsligt ämne att prata om. Dricker man inte uppfattas mans som rätt konstig och att en del av de som dricker bli provocerade för att man inte dricker.

  Jag vet inte om det är en bra lösning om man sänker åldern . Kan tycka att man är sämre på att ta beslut som yngre än när man är äldre säger jag av mina egna erfarenheter. .

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.