Poddar

Hem Forum Ordet är fritt Poddar

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #24782
  issa
  Keymaster

  Ända sättet för mig att få tyst på huvudet är att lyssna på något annat, poddar! eller ljudböcker, Just nu har jag dock tyvärr inte tålamod till böcker. Jag såg en annan tråd med poddar mer ang npf och psykisk ohälsa så jag tänkte att vi här kan tipsa varandra om andra poddar, eller saker som är bra att lyssna på.
  Här kommer en lista på vad jag lyssnar på regelbundet

  USApodden – om amerikansk politik. Super om en tycker om att grotta ner sig i Trump och vad han egentligen har för sig.
  Postpatriarkatet – Lady Dahmer pratar feminism.
  Den blå hästen – Historia. Malin Åkesson Triumf pratar med sin pappa om ett land i Europas historia per avsnitt. Slutade tyvärr sändas för typ två år sen men jag har börjat lyssna om pga han har en fantstiskt bra röst när huvudet stökar.
  Inte rasist men – granskar SDs politik och medlemmar
  Snedtänkt med Kalle Lind – En timmes avsnitt om smala ämnen inom populärkulturen
  Allt du velat veta med Fritte Fritzson – helt enkelt allt ddu velat veta om ett specifikt ämne per avsnitt
  P3 historia – välproducerade avsnitt om ex häxjakten, drottning Kristina, Bonnie and Clyde
  Björn och Navid Djupa och ibland ganska grundasamtal om stora ämnen.
  Historiepodden Historia helt enkelt
  P3 dokumentär – Lysande välproducerade dokumentärer.

  Det där är vad jag lyssnat på den senaste veckan, vad missar jag? Tipsa gärna vidare.

  #24803
  idaandersson
  Keymaster

  Fördomspodden? Den är lättsam men intressant för mig för att jag är intresserad psykologin i hur människor fungerar i möten med andra människor.

  Jag använder poddar för att mildra problemet att jag övertänker när jag ska städa. Kommer lättare till stadiet då jag sätter igång om jag hör mindre av grubblet.

  #24863
  ladytardis
  Keymaster

  Jag har lyssnat på endel avsnitt av Radiopsykologen. Man kan få tips och känna igen sej i vissa personer som ringer in. Jag sökte på många avsnitt som handlade just om vänner och sparade ner några bra i telefonen, men det går även att spara ner dessa på datorn om man surfar in på sverigesradios hemsida och söker på rubriken för respektive avsnitt.

  • Det här svaret redigerades för 6 år, 5 månader sedan av ladytardis.
  #25077
  ladytardis
  Keymaster

  Jag har börjat lyssna på en podd av Henrik Fexeus som heter ”Kan själv” och som handlar om mänskligt beteende och varför vi göra som vi gör. Där kan man få tips och idéer och höra hur andra människor gjort i olika situationer. Mycket intressant!

  #25117
  jenniefreij
  Deltagare

  Här är några poddar som jag gillar :

  • Spår  ”I ett känt kriminalfall hittar vi det okända och följer spåren. Vi berättar om Sveriges mest omtvistade fall – där förtroendet för rättsväsendet urholkats. Spår skildrar okända platser och ljusskygga människor från Sveriges undre värld.”
  • En mörk historia  ”Undersökande dokumentärer från en ljusskygg verklighet.En Mörk Historia tar dig med in i rättsfallen som chockerar, förbryllar och förfärar Sverige. Vi hör om unika levnadsöden och brinnande ämnen från personerna som själva var inblandade.

   Med hjälp av deras berättelser försöker vi förstå. Hur kan man beröva en annan människa livet, för blott några tusenlappar? Varför sätter inte det svenska samhället stopp för ett mord som bara väntar på att ske?”

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.