Bemötande på psyk

Hem Forum Psykisk ohälsa Bemötande på psyk

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #25088
  bokstavsbarn
  Deltagare

  Hej!

  Jag skulle bara vilja höra hur ni tycker att psykiatrin tänker på era diagnoser om ni träffar en läkare. Jag var inne på psykakuten igår för att min panikångest blivit ohållbar. De ville ge mig cipralex, alltså SSRI som jag då skulle vilja säga är både farligt och onödigt att ge personer med SSRI. Jag letar dock efter information som stöder det, vet att jag har läst det någongång men hittar det inte igen.

   

  Nu hade jag tur och fick en läkare som lyssnade och faktiskt letade upp något annat. Anksilon. Den ska fungera med ADHD. Men jag har svårt att hitta information om hur den funkar. Någon som tagit den?

  Jag hade som sagt tur och kände mig tacksam när jag gick därifrån tills jag insåg att det borde vara en självklarhet att läkaren tar hänsyn till alla diagnoser.

   

  #25106
  idaandersson
  Keymaster

  BEMÖTANDE

  I mina journaler växlar det vad som räknas som huvuddiagnos. Vid alla tillfällen då det pratats mediciner står ”bipolär” först.
  Sedan jag fick mina diagnoser har vi aldrig pratat om autism och mediciner under samma samtal.
  Det har jag börjat fundera över och ifrågasätta.

  MEDICINER OCH NPF

  Både asperger/asd och adhd medför sttess, vi är inte lugna. ADHD-mediciner som dämpar överaktivitet kan vara lugnande. För att lugna det autistiska finns andra mediciner som kan hjälpa.

  SSRI kan hjälpa mot generell ångest och oro, OCD, olika fobier. Den typen av stresskänslighet. Fel val av SSRI kan definitivt krocka med NPF, leda till överaktivitet som minskar hjärnans chans att vila.

  Jag har googlat ”asperger + medication”.

  I listor jag hittat står: SSRI, antiepileptiska mediciner, neuroleptika och Litium.

  Intressanta resultat för egen del. Det är ju även mediciner som används vid bipolär sjukdom.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.